Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Κίνδυνος κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων στην ΕλλάδαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο - 14/1/2015Τις ευθύνες της τρόικα για τη δραματική συρρίκνωση των αποθεματικών των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων επισημαίνει με ερώτησή του με αίτημα απάντησης τόσο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονος

Ακολουθεί τo κείμενο της ερώτησης:

Από τον Ιούλιο του 2014, κατόπιν απαίτησης της τρόϊκας, η οποία αποτελείται κατά τα 2/3 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα μειώθηκαν δραστικά. Αυτό, σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία και τη μείωση των μισθών που επήλθαν επίσης ως επακόλουθο των μνημονιακών πολιτικών, συνέβαλε στη μείωση των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων κατά 79,8% (!), τα οποία από 2.155 εκατ. ευρώ περιορίσθηκαν στα 435 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μόλις χρόνο[1].

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
1. Έχει συναίσθηση του κινδύνου κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα;
2. Διαθέτει κάποια πολιτική για την αντιμετώπιση του κινδύνου αυτού, πέρα από τη διαρκή μείωση των ασφαλιστικών παροχών, η οποία οδηγεί σε διαρκώς μεγαλύτερη εξαθλίωση τους ασφαλισμένους;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου