Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ψυχραιμία και περισυλλογή


Δημοσιευμένο άρθρο του Κώστα Χρυσόγονου στην εφημερίδα Thessnews 26/01


Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα και εγκυμονεί διάφορους κινδύνους για τη χώρα. Το πιο άμεσο αποτέλεσμα, πέρα βέβαια από την είσοδο της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, θα είναι η έναρξη μιας διαδικασίας μετονομασίας διαφόρων εμπορικών επωνυμιών για λόγους αποφυγής σύγχυσης, όπως προβλέπει η συμφωνία. Κάτι τέτοιο προοιωνίζεται ταπεινωτικό και επώδυνο για την ελληνική πλευρά. 

Πιο μακροπρόθεσμα, ακόμα και καλόπιστοι αλλά απληροφόρητοι τρίτοι θα διερωτώνται σχετικά με την ύπαρξη «νότιας» Μακεδονίας (αφού θα υπάρχει Βόρεια), όπου λογικά κατοικούν «Μακεδόνες» και ομιλείται η «μακεδονική» γλώσσα, οπότε γιατί να μην τους αναγνωριστούν μειονοτικά, γλωσσικά κ.λ.π. δικαιώματα; Ήδη διάφορες σχετικές προσεγγίσεις και τακτικές έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο γειτονικό κράτος, γεγονός το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι οι έχοντες την εξουσία στα Σκόπια θα αισθάνονται απελευθερωμένοι να δράσουν με βάση τα συμφέροντά τους, κρυπτόμενοι κάτω από την ασφάλεια της ΝΑΤΟϊκής «ομπρέλας». 

Ακόμη πιο επικίνδυνη είναι όμως η περαιτέρω όξυνση, με αφορμή το θέμα αυτό, της έτσι κι αλλιώς τοξικής αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της χώρας μας. Εκείνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να πέσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές και να υπάρξει ψυχραιμία και περισυλλογή. Ούτως ή άλλως πλησιάζουν πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις εντός του 2019, στις οποίες οι ψηφοφόροι θα κληθούν να λάβουν τις αποφάσεις τους για το μέλλον του τόπου και τούτο πρέπει να γίνει με σεβασμό στις συνταγματικές διαδικασίες. Η δημιουργία ενός οιονεί εμφυλιοπολεμικού κλίματος επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση της χώρας και γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί, με τη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.

5 σχόλια:

 1. Χαίρετε

  Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για να λύσετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000 έως 50.000.000,00 ευρώ, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένων δανείων κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς.
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: accessloanfirm2030@gmail.com

  Έχουμε επίσης ένα δάνειο ολόκληρου του νομίσματος με επιτόκιο 2% σε όλα τα δάνεια .... Εάν ενδιαφέρεστε να επιστρέψετε μέσω αυτού του e-mail: accessloanfirm2030@gmail.com

  Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ενδιαφέρει μέσω

  Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

  WhatsApp: +79265038734

  Είμαστε πιστοποιημένοι,
  αξιόπιστο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό, γρήγορο και δυναμικό.

  Χαιρετισμοί
  Κύριε Σκοτ
  Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μεγάλα ή απροσδόκητα έξοδα μπορεί να επιβαρύνουν οποιονδήποτε. Η λήψη ενός προσωπικού δανείου για απροσδόκητες οικονομικές δυσκολίες μπορεί να είναι δύσκολη, ακόμη και χωρίς την κακή πίστωση να σας βαραίνει. Πού μπορείτε να πάτε όταν χρειάζεστε δάνειο σε όλη την Ευρώπη; Η απάντηση είναι CREDITMUTEL μέσω creditmutelhome@gmail.com!

  Όταν εμφανιστούν απροσδόκητα έξοδα στα κατώφλια σας, αφήστε το CREDITMUEL να σας βοηθήσει να βρείτε κάλυψη. Ένα δάνειο από αυτόν τον σπουδαίο οργανισμό μπορεί να είναι η λύση που χρειάζεστε  για να μην καταπονεθείτε όταν αρχίζουν να συσσωρεύονται τα έξοδα της καθημερινής ζωής. Σήμερα σας προσφέρθηκε μια τέλεια λύση, κάντε σήμερα αίτηση για δάνειο από 3.000 έως 5000000 ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 5%. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αμέσως και επικοινωνήστε με το ταχυδρομείο γρήγορης απάντησης μέσω creditmutelhome@gmail.com. Είμαστε πάντα ανοιχτοί.

  Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη και γι' αυτό είμαστε εδώ για να μειώσουμε τις πιέσεις. Η λήψη δανείου μέσω της CRREDITMUTEL είναι εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη. Είτε πρόκειται για προσωπικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτου ή επιχειρηματικό δάνειο, στόχος μας είναι να είμαστε το καλύτερο διαδικτυακό δάνειο στην Ευρώπη. Ζήστε έναν νέο και καλύτερο τρόπο λήψης δανείου όταν επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω creditmutelhome@gmail.com.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είμαι ιδιώτης δανειστής και επενδυτής, Χρειάζεστε ένα νόμιμο, έντιμο, αξιόπιστο και γρήγορο δάνειο; Μπορώ να σας βοηθήσω με 100% εγγυημένη εξυπηρέτηση, προσφέρω σε εταιρείες και μεμονωμένα δάνεια, επιπλέον χρηματοδοτούμε και κάθε είδους έργα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: jurgenstefanfinancialservice@gmail.com jurgenstefanfinancialservice@outlook.com ή Whatsapp +919654763221

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Nonetheless I am here now and would just like to say many thanks for a marvelous post and a all round interesting blog . many have been looking for a way out in un bearable marriages . While doing some research , I fell on this HOW TO MAKE A FAKE DIVORCE PAPER ONLINE TO SAFE YOUR LIFE FROM CRAZY PATNERS Article that changed my life and circle and made me have a new life legally with the help of the octopus tickets for valid divorce papers . Y’all don’t forget to join this TELEGRAM GROUP for more information . I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the fantastic work.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για να εξοφλήσετε τα χρέη σας ή ένα μετοχικό δάνειο για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας; Έχετε απορριφθεί από τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς φορείς; Χρειάζεστε ενοποίηση δανείου ή υποθήκη; Μην ψάχνετε άλλο, γιατί είμαστε εδώ για να αφήσουμε πίσω μας όλα τα οικονομικά σας προβλήματα. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: jurgenstefanfinancialservice@gmail.com jurgenstefanfinancialservice@outlook.com Ή Whatsapp: +919654763221 +2348071917956 Αυτές είναι οι Jurgen Stefan Financial Service. Προσφέρουμε δάνεια στους ενδιαφερόμενους με λογικό επιτόκιο 3%. Το εύρος είναι από 5.000,00 ευρώ έως 350.000.000,00 ευρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή