Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ομιλία του Κώστα Χρυσόγονου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την βελτίωση της νομοθεσίας της ΕE για τη διεθνή δικαιοδοσία αναγνώρισης και εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων σε γαμικές διαφορές, διαφορές γονικής μέριμνας


Η αύξηση του αριθμού των ζευγαριών διαφορετικών εθνικοτήτων καθιστά αναγκαία την βελτίωση και αποσαφήνιση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διεθνή δικαιοδοσία, για την αναγνώριση και εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων σε γαμικές διαφορές και διαφορές γονικής μέριμνας και για τη διεθνή απαγωγή παιδιών.

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην ανασφάλεια δικαίου, καθώς και σε περιττές καθυστερήσεις σχετικών υποθέσεων, που επηρεάζουν αρνητικά τις εμπλεκόμενες οικογένειες. Πρέπει να δίδεται έμφαση στη προστασία του συμφέροντος των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων. Είναι επίσης αναγκαία η εξειδικευμένη κατάρτιση των δικαστών και η ενίσχυση του επικουρικού θεσμού της διαμεσολάβησης. Χρειαζόμαστε ακόμη συγκέντρωση της δικαιοδοσίας για τις διεθνείς απαγωγές παιδιών σε εξειδικευμένα δικαστήρια και εξορθολογισμό των λόγων τυχόν άρνησης εκτέλεσης σχετικών αλλοδαπών αποφάσεων.

Με βάση τις παραμέτρους αυτές συμφωνώ με την έκθεση του ευρωβουλευτή κ. Zwiefka, που συζητούμε σήμερα και θα την υπερψηφίσω.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου