Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ομιλία του ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, για την αρπαγή και ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 17/04/2018


Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, στην σημερινή ομιλία του στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, καυτηρίασε την τουρκική επιθετικότητα έναντι της Ελλάδας, όπως αυτή εκφράστηκε με την αρπαγή και ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ζήτησε την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Τουρκίας.


Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας :

Η αρπαγή την 1η Μαρτίου δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τουρκική δύναμη στα σύνορα του Έβρου και η συνεχιζόμενη έκτοτε ομηρία τους, δεν αποτελούν ένα τυχαίο περιστατικό. Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της ολοένα αυξανόμενης επιθετικότητας της Τουρκίας απέναντι σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Η Ένωση οφείλει να αντιδράσει στις τουρκικές προκλήσεις και να αποδείξει την αλληλεγγύη της προς τα απειλούμενα μέλη της. Εφόσον το καθεστώς Ερντογάν δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα της διπλωματίας, απομένει η γλώσσα των κυρώσεων. Δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρο η καταβολή ογκώδους προενταξιακής χρηματοδότησης από την Ένωση, σε ένα κράτος που δεν ανταποκρίνεται ούτε στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του ως υποψήφιου για ένταξη. Και είναι φανερό πως η Τουρκία ούτε ανταποκρίνεται, ούτε έχει διάθεση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αυτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου