Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση του Κώστα Χρυσόγονου για το προσφυγικό ζήτημα και τις επικρίσεις που δέχεται η Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 04/02/2016


Τις επικρίσεις που δέχεται η Ελλάδα για την καθυστέρηση λειτουργίας των κέντρων καταγραφής προσφύγων αντέκρουσε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο Ευρωβουλευτής τόνισε ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η Ελλάδα έχει αντικειμενικές δυσχέρειες όχι μόνο λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω της κατακόρυφης αύξησης των προσφυγικών ροών. Παράλληλα κάλεσε την Ευρώπη να προβεί σε κυρώσεις εις βάρος του καθεστώτος Ερντογάν, το οποίο όχι μόνο δεν σέβεται όσα συμφώνησε με την Ευρώπη, αλλά εκμεταλλεύεται την προσφυγική κρίση εκβιάζοντας για μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη.

Παρακολουθείστε το βίντεο της παρέμβασης εδώ :


Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης :

Ακούσαμε επικρίσεις κατά της Ελλάδας για την καθυστέρηση λειτουργίας των κέντρων καταγραφής προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι μια χώρα που αντιμετωπίζει μια χωρίς προηγούμενο οικονομική κρίση έχει αντικειμενικές δυσχέρειες να υποδεχθεί και να ελέγξει ένα κύμα προσφύγων και μεταναστών που υπερδεκαπλασιάστηκε το 2015 σε σχέση με το 2014.
Αντί να κατηγορείτε την Ελλάδα παραγνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει με τα πενιχρά της μέσα, ασχοληθείτε με το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο παραβιάζει συστηματικά όσα συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και διοχετεύει κατά βούληση τους ανθρώπους στο ελληνικό έδαφος εκβιάζοντας για ακόμη περισσότερα χρήματα από την Ευρώπη Ταυτόχρονα, η Τουρκία επωφελείται από το δουλεμπόριο, αφού τα κέρδη των διακινητών εισρέουν στην οικονομία της και τα ενθυλακώνουν και στελέχη του καθεστώτος.
Η Ευρώπη οφείλει να επιδείξει πραγματική αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και να μιλήσει στη γλώσσα των κυρώσεων προς τον κύριο Ερντογάν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου