Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Κώστας Χρυσόγονος για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και το όφελός της στην καταπολέμηση της ανεργίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο - 10/09/2015


Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος παρενέβη στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 9.9.2015 για την καταπολέμηση της ανεργίας, τονίζοντας τα οφέλη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την ανάγκη πρόβλεψης υποστηρικτικών μηχανισμών των αντίστοιχων επιχειρήσεων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρέμβαση εδώ:


Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη, με βασικό στόχο το όφελος της κοινότητας ή τη δημιουργία κοινωνικής αξίας και όχι το εγωιστικό κέρδος.
Η κοινωνική καινοτομία αναζητά απαντήσεις στα κοινωνικά προβλήματα μέσα από την αναγνώριση και προσφορά υπηρεσιών οι οποίες βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και των κοινοτήτων, με την αναγνώριση και εφαρμογή νέων διαδικασιών ένταξης στην αγορά εργασίας, αποσκοπώντας στην ευημερία των ατόμων και των κοινοτήτων ως καταναλωτών και παραγωγών και συνδεόμενη με την τοπική ανάπτυξη.
Χρειαζόμαστε ρυθμίσεις για την πρόβλεψη υποστηρικτικών μηχανισμών τόσο στην φάση της έναρξης όσο και στην φάση της λειτουργίας των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, εξειδικευμένης χρηματοδότησης για αυτές, εκπροσώπησης και δημοσιοποίησης του έργου τους. Ακόμη πρέπει να ενισχυθεί η απόκτηση δεξιοτήτων στους τομείς της διοίκησης και διαμόρφωσης επιχειρηματικών ιδεών και να βελτιωθεί η αναγνώριση του τομέα στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης αλλά και στο ευρύτερο κοινό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου