Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση του Κώστα Χρυσόγονου για τη Στρατηγική για την Ισότητα μεταξύ Ανδρών και Γυναικών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο - 08/06/2015


Την ανισότητα που επικρατεί στην εργασιακή αγορά σε βάρος των γυναικών τόνισε σε σημερινή παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Στρατηγική για την Ισότητα μεταξύ Ανδρών και Γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ευρωβουλευτής επεσήμανε πως οι πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα έχουν επιβαρύνει ιδιαίτερα τις γυναίκες, με αποτέλεσμα μια στις τρεις να έχει οδηγηθεί στην ανεργία.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

Συζητούμε σήμερα για την υιοθέτηση μιας Νέας Στρατηγικής για την Ισότητα Ανδρών και Γυναικών τη στιγμή που η παταγώδης αποτυχία της προηγούμενης για τα έτη 2010-2015 αποτυπώνεται στους αριθμούς: το 60% του πληθυσμού που βρίσκεται εκτός εργασίας είναι γυναίκες, αλλά ακόμη και όσες έχουν εργασία, πληρώνονται κατά μέσο όρο 16% λιγότερο από τους άνδρες για παροχή εργασίας ίσης αξίας. Τα μεγέθη αυτά διογκώνονται στις χώρες της κρίσης, όπως η Ελλάδα, όπου η ύφεση που επήλθε ως επακόλουθο των μνημονιακών πολιτικών έστειλε μια στις τρεις γυναίκες στην ανεργία.
Τα μεγαλόσχημα λόγια της έκθεσης δεν πρόκειται να βοηθήσουν ούτε την άνεργη μητέρα, ούτε τη γυναίκα που δε μένει έγκυος από φόβο μη χάσει τη δουλειά της, ούτε τη γυναίκα που γίνεται δέκτης άσκησης βίας. Οι απάνθρωπες πολιτικές λιτότητας όχι μόνο δεν προωθούν την ισότητα αλά αντίθετα επιτείνουν την ανισότητα και πρέπει να τις ανατρέψουμε.

Δείτε την παρέμβαση εδώ : https://youtu.be/LS7uZ8eca78 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου