Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση του Κώστα Χρυσόγονου για τη στήριξη της Τουρκίας στους τζιχαντιστές


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο - 11/06/2015


Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ζητά να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τη στήριξη στους τζιχαντιστές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρέμβαση εδώ :

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

Όλες οι πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου συμφωνούν στην καταγγελία του Ισλαμικού Κράτους και των εγκλημάτων του. Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε πως η τρομοκρατική αυτή οργάνωση κατορθώνει να επιβιώνει ως σήμερα, ποιες είναι οι οικονομικές της διασυνδέσεις και από πού προμηθεύεται οπλισμό. Πριν από δύο εβδομάδες τουρκική εφημερίδα ανήρτησε στην ιστοσελίδα της οπτικό υλικό, που απεικονίζει άνδρες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ να βοηθούν στην αποστολή όπλων στους τζιχαντιστές της Συρίας.
Εξάλλου, το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε στις 21 Μαΐου ότι αυτόπτες μάρτυρες και εισαγγελείς καταγγέλλουν πως η ΜΙΤ βοήθησε στην παράδοση των όπλων σε τζιχαντιστές στη Συρία από τα τέλη του 2013 ως τις αρχές του 2014.
Πρέπει να αρθεί το πέπλο της σιωπής που καλύπτει τις σχέσεις των Τούρκων ισλαμιστών με τους Σύριους τζιχαντιστές και να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας αν αποδειχθεί ότι παρέχει στήριξη στο Ισλαμικό κράτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου