Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Τις βλαβερές συνέπειες της καθιστικής ζωής για την υγεία τονίζει με ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες - 19/06/2015


Ερώτηση για τις συνέπειες της καθιστικής ζωής στην υγεία κατέθεσε σήμερα ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Ευρωβουλευτής, με αφορμή νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε που καταδεικνύει πως 500.000 Ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας, ζήτησε να μάθει από την Επιτροπή τα μέτρα που έχει λάβει προκειμένου να προωθήσει έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα με τίτλο «Το Οικονομικό Κόστος της Σωματικής Αδράνειας στην Ευρώπη» από το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR) με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, 500.000 Ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της σωματικής αδράνειας, ενώ παράλληλα, εκτιμάται ότι το κόστος αυτής της «σωματικής αδράνειας» για την Ευρωπαϊκή οικονομία υπερβαίνει τα 80 δισ. ευρώ ετησίως[1]. Μεταξύ των κυριότερων αιτιών συγκαταλέγονται η έλλειψη άσκησης από την παιδική ηλικία, καθώς και οι δουλειές γραφείου, που υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να ξοδεύουν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή[2].

Ερωτάται η Επιτροπή:

Στα πλαίσια της αρμοδιότητάς της να προάγει τη δημόσια υγεία και να αποτρέπει τις πηγές κινδύνου για τη σωματική και την ψυχική υγεία, τι μέτρα έχει λάβει για την προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής που να εμπεριέχει περισσότερη φυσική δραστηριότητα; Υπάρχουν συγκεκριμένα κίνητρα που παρέχονται για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις επιχειρήσεις ώστε να εντάξουν τη φυσική δραστηριότητα στο πρόγραμμά τους;

________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου