Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ομιλία του Κώστα Χρυσόγονου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τη μη χορήγηση κονδυλίων προς την Τουρκία, που προκύπτουν από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας


Κοινή διαπίστωση των αρμόδιων Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, η Κομισιόν και άλλα, είναι ότι ο μηχανισμός προενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία δεν αποδίδει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντί για πρόοδο υπάρχει σοβαρή οπισθοδρόμηση στη χώρα αυτή, σε ότι αφορά την ανεξαρτησία και αμεροληψία της Δικαιοσύνης, την Ελευθερία του Τύπου, τη Πολιτική Διαφθορά κτλ. Πολλά δισεκατομμύρια ευρώ βοήθεια της Ένωσης προς την Τουρκία έχουν κατασπαταληθεί στη τελευταία δεκαετία. Μοναδικό αποτέλεσμα είναι να αποθρασύνεται ολοένα και περισσότερο το καθεστώς Ερντογάν και να ακολουθεί πλέον πρακτικές τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως συνέβη στην περίπτωση της αρπαγής, ουσιαστικά ως ομήρων, των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με στόχο την ανταλλαγή τους με τούρκους φυγάδες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διακόψει την καταβολή χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Τουρκία, προκειμένου να αντιληφθούν οι τούρκοι ιθύνοντες ότι δεν μπορούν να μας εμπαίζουν ατιμωριτί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου