Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη για τη μετεξέλιξη της «Σοσιαλιστικής Τάσης» σε «Προοδευτική Ενωτική Κίνηση»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

04/12/2017


Μετά την πρόσφατη αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης από το ΣΥΡΙΖΑ, που αποφασίστηκε από ηλεκτρονική ψηφοφορία 2032 μελών, δρομολογείται η μετεξέλιξη της σε αυτόνομη πολιτική κίνηση με την επωνυμία Προοδευτική Ενωτική Κίνηση.

Τους στόχους και τις βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις της νέας Κίνησης παρουσίασε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο «Καψής») την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου. Στα πλαίσια ανοιχτού διαλόγου με τους πολίτες θα ακολουθήσει ανάλογη εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Στην ομιλία του ο Κώστας Χρυσόγονος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Σοσιαλιστική Τάση αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ : η κυβερνητική αδυναμία να υλοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, η έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών στο εσωτερικό του κόμματος που διαρκώς καλείται να χειροκροτεί ήδη ειλημμένες αποφάσεις (συχνά αντιφατικές), η ολοένα και πιο ασφυκτική εξάρτηση από τον κ. Καμμένο και η συνειδητή απομόνωση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ από τις κοινωνικές δυνάμεις που τον κατέστησαν πλειοψηφία στη Βουλή, αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες που οδήγησαν τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης στην επιλογή της αποχώρησης.

Ο Κώστας Χρυσόγονος αναφερόμενος στο προγραμματικό πλαίσιο της νέας Κίνησης, που φιλοδοξεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός νέου και σύγχρονου πολιτικού λόγου ικανού να ενοποιήσει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, επεσήμανε πως η παραγωγή διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, η αντιμετώπιση του απειλητικού για το μέλλον μας δημογραφικού προβλήματος και οι μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα είναι βασικοί όροι για την ανάπτυξη της χώρας.

«Η ανάκαμψη της οικονομίας και η αύξηση της απασχόλησης είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει αναδιανομή πλούτου και κοινωνική δικαιοσύνη. Διαφορετικά θα είμαστε καταδικασμένοι σε αναδιανομή εξαθλίωσης και μακροπρόθεσμα σε οικονομική και κοινωνική κατάρρευση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Χρυσόγονος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο κ. Στ. Παπαθεμελής, που αναφέρθηκε στους εθνικούς κινδύνους που δημιουργεί η σημερινή κατάσταση της χώρας, ο κ. Πάρις Μουτσινάς, πρ. βουλευτής Μαγνησίας, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη ανασύνταξης των προοδευτικών δυνάμεων, ο κ. Κ. Γιοβανόπουλος, πρ. βουλευτής Ημαθίας, που υπογράμμισε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, το μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Χρ. Εδιάρογλου, ο εκπρόσωπος του «Άρδην» κ. Ρακάς και εκπρόσωπος του Δικτύου «Σύγχρονοι Δημοκράτες».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου