Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου για την ανέγερση των υπερπολυτελών γραφείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες - 24/03/2015


Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, με αντικείμενο την προκλητική σπατάλη δημοσίου χρήματος σε καιρό λιτότητας για την ανέγερση υπερπολυτελών γραφείων της στη Φρανκφούρτη.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Πρόσφατα εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, το κόστος κατασκευής των οποίων σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου αγγίζει τα 1,3 δις ευρώ[1]. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, το κτίριο αυτό συγκαταλέγεται στα ακριβότερα του κόσμου, μαζί με το One World Trade Centre στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ή ακόμα και το κτίριο της ρουμανικής Βουλής στο Βουκουρέστι, αλλοτινό σύμβολο της παντοδυναμίας του δικτάτορα Τσαουσέσκου (Casa Poporului).
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα:
Πώς συνάδει αυτή η επίδειξη πλούτου που πραγματοποίησε κατασκευάζοντας τα υπερπολυτελή γραφεία της με τις ασφυκτικές πιέσεις για λιτότητα που ασκεί στα κράτη-μέλη τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας; Δε θεωρεί ότι ακόμα και για λόγους συμβολισμού θα έπρεπε να επιδεικνύει κάποια αυτοσυγκράτηση στις δαπάνες της;

________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου