Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου για τις υποκριτικές δηλώσεις του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στρασβούργο - 12/03/2015


Ερώτηση για την υποκριτική «αυτοκριτική» του Προέδρου της Ζαν Κλωντ Γιούνκερ σχετικά με τις κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονιακών μέτρων στην Ελλάδα υπέβαλε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ παραδέχτηκε ότι: «Όταν ξεκινάς ένα πρόγραμμα προσαρμογής, είναι αναγκαίο να υπάρχει και εκτίμηση για τον κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό δεν έγινε, και τώρα βλέπουμε ότι το 25% των Ελλήνων έχουν αποκλειστεί από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Θα έπρεπε να είχαμε προβλέψει αυτές τις συνέπειες»[1].
Επειδή όμως η εκ των υστέρων αυτοκριτική, όταν δε συνοδεύεται από διορθωτικές κινήσεις, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί υποκρισία, ερωτάται η Επιτροπή:
1) Είναι διατεθειμένη να δεχτεί τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση τουλάχιστον των πιο ακραίων συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα συνεπεία της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας, π.χ. άστεγοι, πεινασμένοι, νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς να απαιτήσει τη λήψη δημοσιονομικά ισοδύναμων μέτρων;
2) Έχει καταλήξει σε συμπεράσματα για το τι έχει αποφέρει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας; Πότε σκοπεύει να προχωρήσει στην πανελλαδική επέκταση του προγράμματος;

________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου