Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ανθελληνισμός βασισμένος στο ψεύδος



Δημοσιευμένο άρθρο του Κώστα Χρυσόγονου στο ΕΘΝΟΣ «E» 2/3


Η νέα ανθελληνική εκστρατεία της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας Bild, με σύνθημα «όχι άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες», στηρίζεται στο ψεύδος, αφού στην πραγματικότητα η όλη διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών δεν αφορά καθόλου σε επιπλέον καθαρό δανεισμό, παρά μόνο στην εξυπηρέτηση του υφιστάμενου δημόσιου χρέους.

Το γεγονός όμως ότι ο μεγάλος οργανισμός μέσων ενημέρωσης Axel Springer που εκδίδει την εφημερίδα επιδίδεται σε ένα τέτοιο παραλήρημα, συνεπικουρούμενος και από μερίδα εργοδοτικών οργανώσεων της Γερμανίας, ούτε τυχαίο ούτε ασήμαντο είναι. Η Γερμανία είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την ευρωπαϊκή ενοποίηση και ειδικότερα από τη νομισματική ένωση. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της από ελαφρά αρνητικό στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έχει φθάσει να εμφανίζει θηριώδες πλεόνασμα της τάξης του 7% του ΑΕΠ σήμερα, πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά ότι η χώρα αυτή «εξάγει» ανεργία στους εταίρους της. Παράλληλα το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ίπταται σε ιστορικά υψηλά και το γερμανικό κράτος δανείζεται με μηδενικά επιτόκια, ώστε να μπορεί να υπαγορεύει τη δημοσιονομική πολιτική και των άλλων κρατών - μελών.

Όλα αυτά δεν μεταφράζονται σε ευημερία για το σύνολο του γερμανικού πληθυσμού, αφού μεγάλο μέρος των εργαζομένων υποτίθεται ότι έχουν μερική απασχόληση (mini jobs) και αμείβονται περίπου σε? ελληνικά επίπεδα, η κοινωνική ανισότητα αυξάνει και παρατηρείται (ευλόγως) σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας. Ουσιαστικά η γερμανική άρχουσα τάξη επωφελείται από την πειθάρχηση, την οποία επέβαλε στο εσωτερικό της χώρας από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 με την περιβόητη «agenda 2000», για να κυριαρχήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και κατακεραυνώνει σε διάφορα επίπεδα όσους τολμήσουν να αμφισβητήσουν τη δική της πολιτική της λιτότητας (για τους «συνήθεις υπόπτους» Ελληνες χρησιμοποιείται η Bild, για τις δημοσιονομικές ατασθαλίες της Γαλλίας η «πολιτισμένη» έκφραση δυσφορίας του κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας).

Ο πραγματικά άπληστος στην Ευρώπη είναι η γερμανική πολιτική και η οικονομική «ελίτ». Είναι χαρακτηριστικό ότι το ημιεπίσημο αμερικανικό ινστιτούτο Stratfor, στην πρόσφατη έκθεση προβλέψεών του για τη δεκαετία 2015-2025, οραματίζεται αποδυνάμωση της EE και επιστροφή του εθνικισμού και του προστατευτισμού, με μεγαλύτερο χαμένο τη Γερμανία, η οποία θα αποσταθεροποιηθεί και εσωτερικά στην περίπτωση αυτή. Δυστυχώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου