Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής πολιτικής ενόψει της συνόδου G20


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 01/09/2016


Το ζήτημα της αυστηροποίησης των κανόνων που αφορούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος έφερε στο προσκήνιο με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος. Αναφερόμενος στους κινδύνους που συνεχίζουν να υπάρχουν παρά τις συχνές εξαγγελίες, ο Ευρωβουλευτής υπογράμμισε τις δυνατότητες που έχουν οι οικονομικά ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες να πιέσουν το σύνολο των κρατών προς την υιοθέτηση ορθών βιομηχανικών πρακτικών και ζήτησε πληροφόρηση ως προς τις ενέργειες που έχει σχεδιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενόψει της συνόδου των G20. Παράλληλα κάλεσε την Επιτροπή να παρουσιάσει τις προτάσεις της για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στον τομέα της βιομηχανίας.


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης :

Εννέα μήνες μετά τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη της συνόδου των G20 στην Κίνα, το ζήτημα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από την ανθρώπινη δραστηριότητα παραμένει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Καθώς οι ισχυρότερες οικονομικά χώρες της Ευρώπης αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν έναν ισχυρό πυρήνα των G20, μπορούν και πρέπει να πιέσουν το σύνολο των κρατών προς την υιοθέτηση περιβαλλοντικά ορθών πρακτικών στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου. Ήδη, παρά τις εξαγγελίες και τις συζητήσεις που έχουν γίνει, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη παρέμεινε και φέτος σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα, ακόμη και 1,38 βαθμούς πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα, γεγονός που επιτείνει τους κινδύνους [1].

Ερωτάται η Επιτροπή :
α) Ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύνοδο των G20, σε ποιες ενέργειες έχει σχεδιάσει να προβεί σχετικά με την αναγκαία αυστηροποίηση των κανόνων που αφορούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος;
β) Έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στον τομέα της βιομηχανίας;

________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου