Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ο Πρωθυπουργός καθημερινά αναδεικνύει ότι ο ίδιος είναι πιο παλιός από το παλιό πολιτικό σύστημα, το οποίο καταγγέλλει διαρκώς



Στη χθεσινή του ομιλία στο συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία ο πρωθυπουργός πολύ σωστά διακήρυξε ότι το παλιό μοντέλο της ευνοιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων δεν μπορεί να μας πάει μακριά στο σύγχρονο περιβάλλον του παγκοσμιοποιημένου ανταγωνισμού. Στην πράξη όμως ο ίδιος αναπαράγει αυτό το παλιό μοντέλο με τον χειρότερο τρόπο. Άνθρωποι καταφανώς στερούμενοι ακόμη και τα ελάχιστα τυπικά προσόντα διορίζονται σε στρατηγικής σημασίας θέσεις και αναλαμβάνουν υψηλούς μισθούς από το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνοντας έτσι τον φορολογούμενο πολίτη. 

Η οικογενειοκρατία ανθεί και προσλαμβάνει νέες πρωτόγνωρες διαστάσεις. Φιλοκυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης καταφανώς ζημιογόνα συντηρούνται βρίσκοντας μυστηριώδεις χρηματοδοτήσεις και βέβαια επιδοτούμενα έμμεσα με κρατική διαφήμιση. Δίνονται εφάπαξ παροχές ελεημοσύνης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με στόχο τη βελτίωση σήμερα των δημοσκοπικών και αύριο εκλογικών επιδόσεων του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρχει καμία σοβαρή αναπτυξιακή στόχευση και προοπτική.

Με αυτά και με πολλά άλλα, ο κ. Τσίπρας καθημερινά αναδεικνύει ότι ο ίδιος είναι πιο παλιός από το παλιό πολιτικό σύστημα, το οποίο καταγγέλλει διαρκώς. Γι’ αυτό άλλωστε η χώρα διαρκώς αποτυγχάνει στην επίτευξη των προβλεπόμενων ρυθμών ανάπτυξης και στην ανάκτηση του εθνικού εισοδήματος που χάθηκε στα χρόνια της κρίσης. Χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική από μια άλλη κυβέρνηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου