Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Γραπτή ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου για τις απειλές Ερντογάν ότι θα απαγάγει τους οχτώ Τούρκους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 08/06/2018


Με αφορμή τις απειλές κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης, μετά την απελευθέρωση του τελευταίου υποτιθέμενου πραξικοπηματία που βρίσκεται στην Ελλάδα λόγω παρέλευσης του 18μηνου ορίου προφυλάκισης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος κατέθεσε γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ.
Ο Κώστας Χρυσόγονος επισήμανε ότι η δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης πως «θα βρούμε, θα πακετάρουμε και θα φέρουμε στην Τουρκία τους πραξικοπηματίες», αποτελεί ευθεία αναφορά σε στρατιωτική επιχείρηση σε ελληνικό έδαφος.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής καλεί την αντιπρόεδρο της επιτροπής να αντιδράσει σ’ αυτές τις προκλητικές δηλώσεις έστω και καθυστερημένα και να επιβληθούν κυρώσεις στο καθεστώς Ερντογάν.


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική τους, τούρκοι αξιωματούχοι βρήκαν νέα αφορμή ώστε να προβούν σε απειλές κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης, μετά την απελευθέρωση του τελευταίου υποτιθέμενου πραξικοπηματία που βρίσκεται στην Ελλάδα λόγω παρέλευσης του 18μηνου ορίου προφυλάκισης. Μάλιστα η δήλωση του Τούρκου αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ότι «θα βρούμε, θα πακετάρουμε και θα φέρουμε στην Τουρκία τους πραξικοπηματίες», η οποία αποτελεί ευθεία αναφορά σε στρατιωτική επιχείρηση σε ελληνικό έδαφος, αποτυπώνει για ακόμη μια φορά την τακτική του κράτους αυτού απέναντι στους γείτονές του [1].

Καθώς πλέον απειλείται από επίσημα χείλη η ειρήνη στην περιοχή, ερωτάται η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής :
α) Πρόκειται να αντιδράσει έστω και καθυστερημένα στις δηλώσεις αυτές;
β) Τι ακόμη πρέπει να συμβεί ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στο καθεστώς Ερντογάν και τους αξιωματούχους του οι οποίοι συμπεριφέρονται ανεξέλεγκτα;
γ) Ποια θα είναι η αντίδρασή της αν οι απειλές αυτές γίνουν πράξη;

________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου