Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Χρειαζόμαστε άλλες πολιτικές, οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα πραγματικά στην επόμενη μέρα για την Ελληνική Οικονομία


Στη σημερινή τους σύνοδο στη Σόφια, οι υπουργοί οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης, πρέπει να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι εκτιμούν τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός, σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Πρέπει να δώσουν ένα μήνυμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να καταστεί οικονομικά βιώσιμη, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Και αυτό που μας αναλογεί είναι βαθιές δομικές αλλαγές, προκειμένου το κράτος από εμπόδιο όπως είναι σήμερα στην ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία και στην οικονομική ανάπτυξη, να καταστεί αρωγός. Χρειαζόμαστε ένα πιο σαφές και πιο ολιγόλογο νομοθετικό πλαίσιο.
Χρειαζόμαστε μια πιο αποτελεσματική, πιο επαγγελματική, περισσότερο αξιολογούμενη από τους χρήστες των δημόσιων υπηρεσιών δημόσια διοίκηση, με λιγότερη γραφειοκρατία. Και χρειαζόμαστε και μια δικαιοσύνη, η οποία θα λειτουργεί γρηγορότερα και θα είναι πιο ανεξάρτητη από την κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι δική μας υπόθεση να τα κατακτήσουμε. Δεν πρόκειται ούτε να μας τα σχεδιάσουν, ούτε να μας τα επιβάλλουν οι ξένοι. Πρέπει εμείς μόνοι μας να προχωρήσουμε στην μετατροπή, στον μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους, από ένα κράτος του 19ου αιώνα, όπως είναι σε μεγάλο βαθμό σήμερα, σε ένα σύγχρονο κράτος του 21ου αιώνα. Και μόνο έτσι θα μπορέσουμε, την όποια ελάφρυνση χρέους πάρουμε από τους εταίρους, να τη αξιοποιήσουμε σε όφελος γενικά της εθνικής οικονομίας, αλλά και ειδικότερα των Ελληνίδων και των Ελλήνων.
Χρειαζόμαστε άλλες πολιτικές, οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα πραγματικά στην επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία και όχι σε μια διαιώνιση της μνημονιακής εξαθλίωσης και της αναδιανομής της, μέσω παροχών χωρίς αύριο, οι οποίες δεν βοηθάν την ανάπτυξη του τόπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου