Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Γραπτή ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου για τη μειωμένη χρήση του διαδικτύου στα κράτη του ευρωπαϊκού νότου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 21/09/2017


Τη μειωμένη χρήση του διαδικτύου στα κράτη-μέλη του ευρωπαϊκού νότου σε σχέση με εκείνα του βορρά επεσήμανε με γραπτή του ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο Ευρωβουλευτής, χρησιμοποιώντας στοιχεία της Eurostat, τόνισε πως η πραγματικότητα αυτή δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της απόστασης που χωρίζει τα κράτη στην οικονομική δραστηριότητα αλλά και των ελλιπών υποδομών που υφίστανται και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να στοχεύσει στη βελτίωση των υποδομών και στην προώθηση νέου τύπου επιχειρήσεων σε περιοχές που πλήττονται από την κρίση, όπως η Ελλάδα.


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Σύμφωνα με έκθεση της Eurostat, παρατηρούνται μέχρι και το 2016 μεγάλες αποκλίσεις στον αριθμό χρηστών του διαδικτύου, ανάμεσα αφενός στα κράτη της βόρειας Ευρώπης και αφετέρου στα κράτη του νότου [1]. Η πραγματικότητα αυτή είναι αποτέλεσμα οχι μόνο της απόστασης που χωρίζει τα κράτη μέλη στην οικονομική δραστηριότητα, αλλά και στις υποδομές που είναι πιο προηγμένες στα κράτη της βόρειας Ευρώπης σε σχέση με εκείνα του νότου. Παράλληλα οι αποκλίσεις που καταγράφονται αποτελούν τροχοπέδη στις προσπάθειες των νέων ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες ή να βελτιώσουν τις επιχειρήσεις τους μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών.

Ερωτάται η Επιτροπή:
α) Αναγνωρίζει τον συσχετισμό οικονομικής δραστηριότητας και χρήσης του διαδικτύου στην εποχή μας;
β) Αν ναι, ποιες νέες δράσεις σχεδιάζονται με στόχο τη βελτίωση των υποδομών που υφίστανται αλλά και την προώθηση νέου τύπου επιχειρήσεων σε περιοχές που πλήττονται από οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα;

________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου