Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ο Σόιμπλε και οι ομογάλακτοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους

Αναδημοσίευση από Πρώτο Θέμα στις 23/5/2014.

Η πρόσφατη κυνική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας ότι: «οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών τους ελίτ» περιέχει βέβαια ένα ποσοστό αλήθειας. Είναι όμως μισή αλήθεια δηλαδή ολόκληρο ψέμα.
Για τη «δημιουργική λογιστική» κατά την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη συνυπεύθυνοι είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη Eurostat που αποδέχονταν τα περιβόητα Greek statistics. Συνυπεύθυνες είναι και οι πολιτικές τάξεις («ελίτ») της Γερμανίας και της Γαλλίας που αγνόησαν το γεγονός ότι η Ελλάδα, έστω και αν οριακά ανταποκρινόταν στο κριτήριο του ελλείμματος (έως 3% του ΑΕΠ), ομολογημένα δεν κάλυπτε τότε το κριτήριο του δημοσίου χρέους (αντί για 60% της Συνθήκης του Μάαστριχτ το δικό μας πλησίαζε το 100% του ΑΕΠ, χωρίς σταθερή τάση μείωσης).
Συνυπεύθυνες για την ελληνική χρεοκοπία είναι οι διοικήσεις και των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που δάνειζαν την ήδη καταχρεωμένη Ελλάδα όλη την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα απλώς και μόνο για να καταγράψουν υπεραποδόσεις και τόκους. Συνυπεύθυνες είναι και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες όταν εξεράγει  η ωρολογιακή βόμβα του ελληνικού χρέους την άνοιξη του 2010 φρόντισαν να ανακαλύψουν τις δικές τους τράπεζες με χρήματα των δικών τους φορολογουμένων και με ενδιάμεσο το de facto υποτελές ελληνικό κράτος των μνημονίων. Συνυπεύθυνη είναι τέλος η Siemens και οι άλλες γερμανικές εταιρίες που δωροδοκούσαν διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς και κλεπτοκρατικά κόμματα εξουσίας, προκειμένου να πωλούν τα υπερτιμημένα ή και άχρηστα προϊόντα τους στο ελληνικό κράτος.
Και τώρα όλοι αυτοί, δια στόματος Σόιμπλε, όχι μόνο αρνούνται την ευθύνη τους, αλλά και οικτίρουν τους Έλληνες. Το πιο εξωφρενικό μάλιστα είναι ότι ο ίδιος συνεργάζεται ακριβώς με εκείνα τα κλεπτοκρατικά κόμματα εξουσίας τα οποία ελεεινολογεί ως υπεύθυνα για όλα μας τα δεινά Αν στις 25 Μαΐου ο ελληνικός λαός τολμήσει, ο κ. Σόιμπλε και οι ομογάλακτοι και ομοτράπεζοί του μπορεί να υποχρεωθούν σύντομα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου